28 november 2011

Sustainable Finance Lab heeft zijn hoofdconclusies en aanbevelingen op een rij gezet

Herman Wijffels en Klaas van Egmond van de Universiteit Utrecht en het Utrecht Sustainability Institute en Peter Blom van Triodos Bank hebben in 2010 het Sustainable Finance Lab (SFL) opgericht. In dit Lab zijn wetenschappers uit verschillende wetenschappelijke disciplines samengebracht. De eerste vijf bijeenkomsten van het Sustainable Finance Lab hebben plaatsgevonden. De hoofdconclusies en alle aanbevelingen die tijdens deze avonden naar voren zijn gekomen zijn geïnventariseerd.

Sustainable Finance Lab: Hoofdconclusies en aanbevelingen

De nu afgesloten lezingenreeks staat niet op zich. Het is een eerste stap in een voortdurend proces van het SFL om de juiste vragen scherp te krijgen, te beantwoorden en bij de juiste mensen onder de aandacht te brengen. Daar gaat het SFL in 2012 mee door.

Verduurzaming van de financiële sector

Met het Lab willen de initiatiefnemers ideeën ontwikkelen voor een daadwerkelijke verduurzaming van de financiële sector: een stabiele en robuuste financiële sector die bijdraagt aan een economie die de mens dient zonder daarbij zijn leefmilieu uit te putten. Hiervoor zijn meer fundamentele veranderingen nodig dan wat nu op de maatschappelijke agenda staat. De leden van het Sustainable Finance Lab verkenden de vraag in samenspraak met betrokkenen uit de financiële sector, politiek, overheid, toezichthouders en de wetenschap.

Perscommunicatie Universiteit Utrecht, (030) 253 3550, perscommunicatie@uu.nl.

Website Sustainable Finance Lab

Faculteit Geowetenschappen: een duurzame Aarde voor toekomstige generaties