29 juni 2018

Studenten over het Humanities Honours Programme

Dinsdag 19 juni vond de scriptieceremonie van het Humanities Honours Programme (HHP) plaats in de Lutherse kerk aan de Hamburgerstraat. Het HHP is een extra uitdagend programma naast het reguliere bachelorprogramma. De studenten hebben veel inspraak bij het onderwijs dat ze krijgen, met als doel om eigen talenten uit te diepen. Wat hebben de bijna afgestudeerde HHP-studenten aan dit programma gehad? Pim Sierink (Geschiedenis) en Nataly Burgzorg (Media & Cultuur) vertellen.

Eigen fascinaties

Pim Sierink is erg enthousiast over het Honours Programma. "Ik heb mijzelf gevonden in het HHP, dat kan ik zeggen zonder te overdrijven. In het HHP wordt je de ruimte gegeven om dieper in je eigen fascinaties te duiken. Als kind kon ik mezelf helemaal verliezen in oude boeken over botanica en uren lezen over middeleeuwse alchemisten. Deze fascinatie voor de geschiedenis van wetenschap heb ik herontdekt in het HHP. Nu ben ik aangenomen voor de master History and Philosophy of Science, waar ik dit nog verder kan ontwikkelen."

Waardevolle interacties

Ook voor Nataly Burgzorg was haar tijd bij het HHP bijzonder. Ze kwam in 2015 van Curaçao naar Utrecht om te studeren. "Ik was ongeveer 7 maanden in Nederland toen ik aan het HHP begon. Het werd een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Door de gemeenschapsinstelling van het HHP kwam ik vaker in contact met Nederlandse studenten, op een andere manier dan in de reguliere bachelor. Het waren geen droge transacties maar waardevolle interacties, ook met de docenten. Het heeft mij geholpen de Nederlandse cultuur te begrijpen. Ook kon ik mijn interesses beter tot uiting brengen door de vrijheid die je wordt gegeven om je creativiteit te ontwikkelen. Ook heb ik mijn grenzen kunnen verleggen tijdens de reizen met het HHP en Eureka."