Studenten helpen scholieren bij het 'thuisleren'

Ondernemerschap in crisistijd

Ook al zijn de scholen dicht, alle scholieren verdienen goede begeleiding bij hun schoolwerk. Met dat idee werd StudentenHelpenScholieren.nl opgericht. Via dit platform kunnen scholieren op zoek naar een student die online kan helpen met bijles en studiebegeleiding.

Het idee voor de website komt van Sander Bos, student Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit Utrecht, die zijn jongere zusje besloot te gaan helpen met de voorbereidingen van haar eindexamens. Hij bedacht dat meer scholieren hulp kunnen gebruiken, nu de scholen dicht zijn wegens de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

36 uur

Voor de realisatie van StudentenHelpenScholieren.nl kreeg Sander hulp van Herman van den Berg van UtrechtInc, en Jaap Koelewijn en Erik Methorst van Helpr. Samen werkten ze zich een slag in de rondte om in amper 36 uur het platform te realiseren.

Helpr maakt educatieve chatbots voor het aanleren van studievaardigheden, het maken van een studiekeuze of als coach voor e-learning bij het doorlopen van online modules. Voor StudentenHelpenScholieren.nl stelt Helpr hun chatbot voor studievaardigheden beschikbaar. Uitgever ThiemeMeulenhoff levert kosteloos Examenbundels.

Doneer een bijles

Hoewel de website pas een aantal uur online staat, zijn er al meer dan 2500 bijlesuren aangeboden door studenten. Alles staat klaar om deze studenten te matchen met scholieren die bijles of studiebegeleiding nodig hebben.

Sympathisanten die op een andere manier willen bijdragen kunnen een donatie doen voor de onkosten van het aangeboden lesmateriaal, de digitale tools en de tijd van de student. Het gebruik van StudentenHelpenScholieren.nl is gratis, het platform heeft geen winstoogmerk.