3 oktober 2016

Studente Maryam Lyousoufi wint diversiteitsprijs

De Utrechtse studente Farmacie Maryam Lyousoufi, heeft één van de drie ECHO Awards 2016 in de wacht gesleept. De winnares ontvangt de prijs vanwege haar inspanningen als bestuurslid van de IMC weekendschool en binnen het interdisciplinaire honoursprogramma Avicenna. De studente ontving de prijs op vrijdag 30 september uit handen van minister Bussemaker. 

Activiteiten binnen en buiten studie

Maryam is sinds jonge leeftijd betrokken bij de IMC Weekendschool; een initiatief dat kinderen uit kansarme wijken al vroeg in aanraking brengt met professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Ze was lid van de alumniraad en gaf gastlessen, bijlessen en advies aan jongeren. Daarnaast is zij mede-auteur van het studieboek ‘Farmacie, van pillen tot patiëntenzorg’. Verder is Maryam bestuurslid van het Avicenna Excellence Program, een honoursprogramma dat als doel heeft de samenwerking binnen de gezondheidszorg te versterken. 

Expertisecentrum voor diversiteitsbeleid

ECHO is een landelijk expertisecentrum voor diversiteitsbeleid in het hoger onderwijs. Het centrum reikt jaarlijks drie prijzen uit aan studenten met een niet-westerse achtergrond die zich bijzonder inspannen voor diversiteit en inclusie in de samenleving.  De genomineerden moeten onderscheiden zich door zeer hoge studieresultaten, een grensverleggende instelling, leiderschapskwaliteiten en maatschappelijk betrokkenheid. De drie winnaars mogen in de zomer van 2017 een volledig verzorgde summercourse volgen aan de University of California Los Angeles (UCLA) in de Verenigde Staten.