25 april 2017

Student Sustainable Development ondertekent convenant met minister Ploumen

Wesley Malcorps, student Sustainable Development, ondertekende het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)-convenant plantaardige groene eiwitten. Deze samenwerking heeft als doel het bevorderen van de productie en consumptie van duurzame plantaardige eiwitten. 
 

ondertekening IMVO-convenant Wesley Malcorps

Geen gebruikelijke taak voor een student. Wesley Malcorps: “Ik studeer Environmental Change and Ecosystems, een studie met een multidisciplinaire focus. Twee jaar geleden startte ik bij MatureDevelopment BV, na het promoten van een stageplatform voor duurzame ontwikkeling. Het stageplatform won de ING Jumpstart in 2013 en werd gepresenteerd voor Minister Ploumen. De ervaringen die ik hiermee opdeed kon ik goed toepassen binnen MatureDevelopment BV. 

De focus van MatureDevelopment BV is het ontwikkeling van duurzame technologieën en processen in de food en feed industrie. Dit convenant is een uitstekend voorbeeld van een ontwikkeling die in de behoefte van de huidige generatie voorziet, zonder daarbij toekomstige generaties te beperken in hun mogelijkheden om in hun eigen behoeftes te voorzien. Als student vind ik het erg mooi dat ik kan meewerken aan dit soort gave projecten. Het voelt goed om je eigen steentje bij te dragen aan de wereld van morgen.”

ondertekening IMVO-convenant Wesley Malcorps 2