10 april 2019

Gratis toegang

Strijk neer in de Oude Hortus voor films met voor- en nagesprek

Studium Generale en het Universiteitsmuseum Utrecht organiseren een gezamenlijk film- en wetenschapsprogramma in de Oude Hortus. De vertoningen zijn in de groene en serene omgeving van de voormalige botanische tuin de Oude Hortus. Met een koptelefoon op, worden de filmvertoningen een heuse silent cinema. Bij goed weer is het programma in de buitenlucht, bij slecht weer wordt het verplaatst naar de historische Oranjerie.

Strijk neer voor een film met een inleidend college door wetenschappers. Op drie vrijdagen in mei is er eerst een familiefilm en -college voor kinderen en hun ouders of begeleiders. Daarna is er in de avond een Engelstalig filmprogramma en wetenschappelijke inleiding voor volwassenen.

Vrijdag 10 mei is de start van het programma af met om 16.00 uur de familiefilm ‘Lepel’. Deze film wordt ingeleid door wetenschappers van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Om 19.00 uur is het tijd voor het avondprogramma met de film ‘In the pursuit of silence’ en geeft omgevingspsycholoog Dr. Kirsten van den Bosch van de Universiteit Groningen een lezing over stilte en lawaai. Hoe beïnvloeden die ons leven?

GRATIS
De programma’s zijn volledig gratis te bezoeken. Vanwege de beperkte capaciteit (70 stoelen) dien je van te voren een ticket te reserveren. Dat kan vanaf woensdag 10 april, om 16.00 uur. Grijp je mis? Dan kan je via de ticketwebsite op de wachtlijst worden gezet. Zodra iemand een ticket annuleert wordt deze automatisch vergeven aan personen op de wachtlijst.

Film- en wetenschapsprogramma
Locatie Universiteitsmuseum Utrecht, Oude Hortus

Vrijdag 10 mei
16.00 uur familiefilm ‘Lepel’ + mini-college door wetenschappers Sociale Wetenschappen.
19.00 uur film ‘In the pursuit of silence’+ lezing door omgevingspsycholoog dr. Kirsten van den Bosch (Engelstalig).

Vrijdag 17 mei
16.00 uur familiefilm ‘Toen mijn vader een struik werd’ + mini-college door wetenschappers Sociale Wetenschappen
19.00 uur film ‘Into the wild’ + lezing door milieufilosoof dr. Martin Drenthen (Engelstalig).

Vrijdag 24 mei
16.00 uur familiefilm ‘Taiki’ + mini-college
19.00 uur film ‘Lo and Behold’ + lezing door mediawetenschapper en cultuurwetenschapper dr. Nanna Verhoeff (Engelstalig).

Dit film- en wetenschapsprogramma is een samenwerking van Studium Generale, het Universiteitsmuseum Utrecht, Brommerbios en Ondernemersvereniging Museumkwartier.