Start Honours Traject Utrecht

Het Honours Traject Utrecht (HTU) is een samenwerking tussen de Brede School Academie, vier VO-scholen, U-Talent en de Universiteit Utrecht. Door deze samenwerking krijgen 18 Utrechtse kinderen die van huis uit minder bevoorrecht zijn dan sommige klasgenootjes, de kans zichzelf te verrijken en te ontwikkelen op een academisch niveau.

Op woensdag 1 november 2017 klonk het startschot. Leerlingen uit de tweede klas van het Amadeus Lyceum, Gerrit Rietveld College, Leidsche Rijn College en het St. Gregorius College hebben die woensdag al kunnen genieten van hun eerste les in het prachtige Universiteitsgebouw aan De Kromme Nieuwegracht 80 te Utrecht. De komende weken verdiepen de aankomende studenten zich in het thema gezondheidszorg met als sub-thema’s epidemieën, kanker, leefstijl en topsport. Ouders en genodigden waren na de les allemaal aanwezig voor een officieel moment. Zij kregen tevens de gelegenheid kennis te maken met de leerkrachten, Froukje Hoobroeckx en Sophie Brouwer, en om het leslokaal te bewonderen.

De opening van dit eervolle traject is formeel gedaan door prof. Dr. Wiljan van den Akker. Tijdens zijn toespraak zei hij onder andere: “Hiermee komt een lang gekoesterde droom uit ”.