Start een sociale onderneming als onderdeel van je studie

Stage bij Enactus Utrecht

Met ingang van het nieuwe collegejaar kunnen bachelorstudenten aan de Universiteit Utrecht een sociale onderneming opzetten voor studiepunten. Deze stage bij Enactus Utrecht is toegankelijk voor alle studenten die een minor volgen die te maken heeft met ondernemerschap.

Sociaal ondernemen als stage

Enactus Utrecht biedt een traject aan van tien maanden waarin je in een team met andere studenten van de minor een eigen sociale onderneming opzet. Anders dan bij andere stages werk je dus vanaf september parttime (8-10 uur per week) aan je onderneming. Gedurende de tien maanden zul je begeleid worden door het bestuur en partners van Enactus Utrecht. Na het succesvol afronden van je stageopdrachten (dit gebeurt in samenspraak met de stagecoördinator) behaal je 7,5 EC voor het keuzevak 'Internship Entrepreneurship & Innovation' binnen je minor. Let op: de stage is niet per se gebonden aan een bepaalde (inschrijf)periode.

Als stagiair word je volwaardig lid van Enactus Utrecht. Hier is een contributie aan verbonden van €12,50 per maand voor trainingen en sociale activiteiten. Na de stage heb je natuurlijk de mogelijkheid om lid te blijven bij Enactus en/of verder te gaan met de onderneming om het echt van de grond te krijgen.

Lijkt dit je wat of heb je vragen? Stuur dan snel een mailtje naar hr@enactusutrecht.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Enactus Utrecht.

Over Enactus

Enactus is een internationale studentenorganisatie waarbij studenten in een team de volledige vrijheid hebben om hun eigen sociale en/of duurzame onderneming op te zetten. Met zo’n 72.000 studenten in 37 landen maken we jaarlijks een impact op meer dan 1,3 miljoen mensen wereldwijd.

Als studentondernemer bij Enactus Utrecht krijg je de kans om - door middel van het runnen van je eigen sociale onderneming - maatschappelijke impact te maken in Utrecht en omgeving. Door echt te ondernemen daag je jezelf uit en doe je relevante praktijkervaring op. Je krijgt trainingen op het gebied van ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling en vergroot je (professionele) netwerk. Zo kom je in contact met het bedrijfsleven en partners van Enactus (o.a. KPMG, Randstad & Rabobank) en ben je onderdeel van een gezellig team met zo’n veertig andere studentondernemers.