3 mei 2017

Speciale uitgave tijdschrift Television & New Media

Speciale uitgave Urban Cartographies: Mapping Mobility and Presence

© iStockphoto.com/Leonardo Patrizi

Deze speciale uitgave van Television & New Media gaat in op de impact van mediatechnologieën op de wijze waarop wij ons bewegen en bevinden in de stad.

Bijdragen gaan in op gaming in Canada (Engel) en Japan (Hjorht), de sporen van racisme in South Carolina in de VS (Cooley), de topografische footprint van kolonisatie (Zwicker et al), het tempo in Honk Kong (Wilmott) en artistieke interventies in de stad als laboratorium (Verhoeff). Wat deze bijdragen bij elkaar brengt is een conceptualisering van performatieve cartografie op basis van de paradox van gesitueerde aanwezigheid en vluchtige mobiliteit die geproduceerd wordt door middel van schermen en andere mediatechnologieën in de stedelijke, openbare ruimte.

Dr. Nanna Verhoeff organiseert samen met dr. Michiel de Lange en dr. Sigrid Merx de onderzoeksgroep [urban interfaces]

• Redactie: Nanna Verhoeff, Heidi Rae Cooley, Heather Zwicker
  • Titel: Urban Cartographies: Mapping Mobility and Presence