So We Think UU Can Blog

Nieuwe online blogtraining voor onderzoekers

afbeelding van iemand die op stapel boeken zit en aan de laptop werkt

Hou je van schrijven? En vertel je graag over je onderzoek? Overweeg je wel eens om te gaan bloggen maar weet je niet zo goed hoe te beginnen? Laat je dan op weg helpen met de nieuwe blogtraining, speciaal ontwikkeld voor - en door - onderzoekers van de Universiteit Utrecht.

Deze blogtraining is geschikt voor iedereen die de ambitie heeft om via een (persoonlijke) blog vanuit wetenschappelijk perspectief te schrijven over onderzoek en/of actualiteit. Onderzoekers van Universiteit Utrecht die al ervaring hebben met het schrijven van blogs helpen je op weg. Zij informeren je over de voordelen van bloggen, je schrijfstijl, doelgroepen, en alle andere ingrediënten die van belang zijn bij het schrijven van jouw blogs.

Stap voor stap - en in je eigen tempo

In de training komen zeven onderwerpen aan bod, elk toegelicht door een onderzoeker van de Universiteit Utrecht. In korte tutorials, vergezeld van nuttige aanvullende informatie, tips en tricks leren zij je de belangrijke ins en outs over (wetenschappelijk) bloggen. Samen leveren deze trainingen je de basis die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Er is een bijbehorende Teams-groep (alleen voor medewerkers) waar je je voor aan kunt melden om vragen te stellen aan mede-bloggers of om probeersels voor te leggen.