20 juni 2019

Skyscraper wint HeelUtrechtU Award

Het project Skyscraper van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht heeft een HeelUtrechtU Award gewonnen, de prijs voor de meest creatieve en inspirerende duurzame initiatieven in de stad Utrecht.

Programmanager Maatschappelijke Impact Rebecca van Musscher ontving de prijs uit handen van Maike van Eijndthoven van Utrecht4GlobalGoals, initiatiefnemer van de HeelUtrechtU Awards.

Maike noemde Skyscraper een voorbeeld voor anderen en een initiatief dat laat zien hoe je op een creatieve manier kunt bijdragen aan het behalen van de Global Goals, de duurzame ontwikkelingsdoelen die opgesteld zijn om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Overige winnaars waren ‘voedselredders’ Kromkommer, energietranistieversneller iwell en filmmaker Gwen Jansen met haar film Green Tales of the City.

Onlangs werd bekend dat het verblijf van Skyscraper verlengd is: de plastic walvis blijft nog tot eind september 2019 te bewonderen in de singel bij TivoliVredenburg.