Scoor nu je tickets voor Betweter Festival 2023!

Science, Performance, Cinema & Experience

Het Betweter Festival is weer terug! Op 29 september 2023 wordt TivoliVredenburg gevuld met een unieke mix van talks, muziek, film, interactieve installaties en live wetenschappelijk onderzoek.

Samen met wetenschappers en kunstenaars vergroten we je wereld in tijden van blikvernauwing. We stellen de vragen die ertoe doen, voelen de tijdsgeest aan de tand, en dromen over de wereld van morgen.

De eerste namen zijn bekend

Schrijver Sander Schimmelpenninck onderzoekt samen met econoom en filosoof Ingrid Robeyns hoeveel ongelijkheid onze maatschappij kan verdragen, cabaretière en Beslisboommaker des Vaderlands Katinka Polderman geeft een workshop beslisbomen maken, woordkunstenaar Lev Avitan brengt messcherpe spoken word, computerwetenschapper Jan Broersen tempert de angst voor superintelligente AI, en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke bundelt de krachten met pianist Ralph van Raat in een betoverende performance over het weer. Verder: test hoe goed jij een leugenaar kan herkennen en ervaar hoe het voelt om te highfiven met een niet-mens.

Bestel je tickets via de website van TivoliVredenburg

Blijf op de hoogte

Houd de website van het Betweter Festival in de gaten voor updates over nieuwe namen, unieke interactieve kunstinstallaties en live wetenschappelijke experimenten. 

Organisatie

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. Onze hoofdpartners zijn UMC Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Andere partners zijn o.a. Universiteit voor Humanistiek, TivoliVredenburg, SETUP, BNR en Centre for Unusual Collaborations. In 2023 is het festival het openingsevent van de Utrecht Science Week.

Aftermovie Betweter Festival 2022