Rianne Dekker en Karin Geuijen genomineerd voor Agnites Vrolikprijs

vluchtelingenawards plan einstein

Onderzoekers Rianne Dekker en Karin Geuijen zijn voor 'Plan Einstein' genomineerd voor de Agnites Vrolikprijs die op 31 augustus wordt uitgereikt aan de Universiteit Utrecht.

Dekker en Geuijen zijn beiden verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap en aan het Social Entrepreneurship Initiative.

Plan Einstein is een project van de gemeente Utrecht en partners zoals de Universiteit Utrecht om de integratie en huisvesting van asielzoekers te verbeteren.

Rianne Dekker en Karin Geuijen werken al een hele tijd mee aan deze  vorm van asielopvang. Ze ondersteunen asielzoekers in de voorbereiding op hun toekomst en tegelijkertijd is deze vorm van opvang gericht op het verbeteren van de relaties met de Nederlandse bevolking. Het onderzoek van Rianne en Karin is voorgedragen door de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.

Er zijn zes andere genomineerden voor de Agnites Vrolikprijs die op 31 augustus tijdens de opening van het Academisch Jaar, wordt uitgereikt. De winnaar krijgt een geldbedrag van 25.000 euro en een penning.