11 december 2019

Restaurant in Universiteitsbibliotheek Binnenstad sluit per 23 december 2019

De UU kiest ervoor om het aantal bemenste cateringlocaties vóór 8 juli 2020 van negentien terug te brengen naar twaalf. Het restaurant in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad (UBB) is een van de locaties die sluit. Omdat het Sodexo-personeel dat in het restaurant werkt (tijdelijk) in andere UU-cateringlocaties aan de slag gaat, sluit het restaurant al per 23 december 2019. Espressobar Lodewijk blijft open. Ook in de kerstperiode is deze Lodewijk geopend.

Waarom sluit het restaurant in de UBB al eerder dan 8 juli 2020?

Sodexo is samen met haar medewerkers op zoek gegaan naar een passende oplossing voor degenen die werken op een van de UU-cateringlocaties die gaat sluiten. Voor de medewerkers van het restaurant in de UBB geldt dat zij (tijdelijk) op andere UU-cateringlocaties aan de slag gaan. Het gevolg is dat het UBB-restaurant per 23 december sluit. De Universiteit Utrecht snapt dat het voor medewerkers en studenten die in dat gebouw werken en studeren, vervelend is dat de cateringlocatie nu al sluit. Zij vraagt hiervoor echter ieders begrip. De universiteit wil graag meewerken aan het herplaatsen van de Sodexo-medewerkers. Veelal werken zij al langere tijd bij de UU.

Cateringfaciliteiten in de UBB

In de UBB staan op diverse plekken automaten voor warme dranken, frisdranken en snacks. Eind november zijn er ook al extra automaten geplaatst om te voorzien in de behoeftes van studenten en medewerkers. Daarnaast blijft espressobar Lodewijk in de UBB open, ook na 8 juli 2020. Het assortiment wordt na die datum uitgebreid.

Wat komt er op de plek van het restaurant?

Het is nog niet duidelijk wat er op de plaats van het restaurant komt. Hiermee gaat een projectgroep aan de slag met daarin vertegenwoordigers van verschillende organisatieonderdelen.

Aanbesteding catering

Het contract met de huidige cateraar Sodexo loopt op 8 juli 2020 af. Daarom vindt een aanbestedingstraject plaats om een nieuwe overeenkomst voor catering te sluiten. Om ervoor te zorgen dat de aanbesteding succesvol en toekomstbestendig is, kiest de Universiteit Utrecht ervoor om het aantal bemenste cateringlocaties terug te brengen.