21 november 2018

Recycling Award voor Cintha Kemp

RAI Amsterdam

Tijdens het jaarlijkse Recyclingsymposium op 21 november in Gorinchem heeft alumna Cintha Kemp een prijs ontvangen voor de beste studentenscriptie op het gebied van recycling en circulaire economie, de Recycling Award. Kemp studeerde eerder dit jaar af bij het Sustainable Development programma van de Universiteit Utrecht en is momenteel werkzaam als duurzaamheidsmanager bij een modeketen. Voor haar afstudeeronderzoek bracht ze bij de RAI in Amsterdam de afvalstromen en de verwerking ervan in kaart. Dit leidde tot een serie aanbevelingen hoe de RAI er voor kan zorgen dat er niet alleen minder afval geproduceerd wordt, maar ook hoe het afval dat nog vrijkomt beter gerecycled en verwerkt kan worden.

De jury heeft gekozen voor haar onderzoek omdat het integraal kijkt naar de stromen, en daarmee tot geïntegreerde aanbevelingen komt op het gebied van preventie, hergebruik en recycling.

De Recycling Award is een prijs voor onderzoek van studenten van hogescholen en universiteiten, die recycling en circulariteit in Nederland een stap verder kan brengen. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens het Recyclingsymposium, een initiatief van diverse Nederlandse brancheverenigingen op het gebied van afvalverwerking en zuivering.

Het masters programma Sustainable Development wordt georganiseerd door het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling.