13 april 2017

Radio.Garden genomineerd voor twee Webby awards - jouw stem telt!

Bron: radio.garden
Bron: radio.garden

Het online platform Radio.Garden is genomineerd voor twee Webby Awards, in de categorie 'media streaming' en de categorie 'best streaming audio'. Stemmen kan tot 20 april 2017. 

Grenzeloos luisteren

De wereld heeft door het nieuwe online platform Radio Garden een nieuwe vorm van radio luisteren ontdekt. Navigerend over de wereldkaart luister je live naar streaming radiostations. Het zijn de bekende en onbekende zenders van Utrecht tot Washington, van Lima tot Kuala Lumpur.

De oorsprong voor Radio Garden ligt in het Europees onderzoeksproject Transnational Radio Encounters (2013-2016). Dit project is uitgevoerd door  onderzoekers van zeven universiteiten uit Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië en Nederland, zeven archieven en omroepen uit dezelfde landen waren betrokken.  Vanuit de Universiteit Utrecht waren dr. Alec Badenoch en prof. dr. Sonja de Leeuw  (beiden media en performance studies)  betrokken. De centrale vraag in het onderzoek is de rol die radio speelt in identiteitsvorming. In andere woorden: ‘Hoe klinkt thuis?’