Publiekswedstrijd: versterk biodiversiteit op de campus

Biodiversiteitswedstrijd

De Universiteit Utrecht gaat biodiversiteit in eigen gebied vergroten. Innovatieve ideeën om dit te bereiken kunnen van vele kanten komen. Daarom organiseert de universiteit een publiekswedstrijd: ‘versterk biodiversiteit op de campus.’

Het beste idee of ontwerp wordt uitgevoerd in het Utrecht Science Park (USP) en wint een prijs. Nieuwsgierig hoe je mee kan doen? Lees dan verder.

De uitdaging

Maak grijs groener! In het nieuw vorm te geven Utrecht Science Park van 2040 willen we de grijze gebieden (zoals bebouwing) en de groene gebieden (effectieve natuur) meer met elkaar verweven en verbinden. Dit is nodig omdat het USP een belangrijke groene verbinding vormt tussen de omliggende natuurgebieden. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat de vergroening daadwerkelijk ten goede komt aan de lokale biodiversiteit?

Ideeën waar en hoe we deze effectieve vergroening kunnen verwezenlijken in het USP zijn van harte welkom. Daarom organiseert de Universiteit Utrecht een digitale publiekswedstrijd. Je neemt deel door een eigen ontwerp/idee aan te dragen dat geïntegreerd kan worden in de grijze ruimte van UU-gebouwen in het USP.

Prijs

Het winnende voorstel wordt gekozen door een vooraf samengestelde jury. In samenspraak met de afdeling Vastgoed & Campus wordt het winnende idee beoordeeld op haalbaarheid. Indien deze beoordeling goed is, kan het idee worden uitgevoerd. Daarnaast krijgt de winnaar een geldprijs van €500,- en wordt zijn/haar naam vermeld op een plaquette naast het gerealiseerde initiatief.

Deelnemen

Jouw idee of ontwerp dien je in door een projectvoorstel in te vullen en op te sturen naar biodiversiteit@uu.nl onder vermelding van je naam en je idee. Het voorstel mag kort en bondig zijn. Het ontwerp en het voorstel moeten aan een paar voorwaarden voldoen:

[Afb 1.1] Toelichting: lichtgrijze gebieden op de kaart mogen ideeën voor ingestuurd worden.

Bekijk de plattegrond van het USP

Looptijd

Je hebt tot 22 mei om je idee in te sturen. De winnaar wordt in de laatste week van juni bekend gemaakt.

Inspiratie

Borrel je al van de ideeën dan zien we je voorstel snel tegemoet. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben delen we graag deze lokale, regionale en mondiale initiatieven met je:

In het USP: Het Tiny Forest
In Utrecht: Sedumdaken op bushokjes
Regionaal: Insectenhotels
Wereldwijd: Groene gevels en daken