3 december 2018

Vertaling door Kári Driscoll

Publicatie 'Lions'

Afgelopen week verscheen bij uitgeverij Seagull Books het boek Lions, een vertaling door dr. Kári Driscoll (Verglijkende Literatuurwetenschap) van Hans Blumenberg's Löwen.

Dr. Kári Driscoll

Voor vooraanstaand filosoof Hans Blumenberg waren leeuwen een levenslange obsessie. Lions, vertaald door Kári Driscoll, bevat 32 teksten van Blumenberg die laten zien dat de figuur van de leeuw twee van Blumenberg's andere interesses verbindt: metaforen en anekdotes als niet-filosofische vorm van kennis.

Lees meer in het Engels.

Kári Driscoll

Kári Driscoll is literatuurwetenschapper en tevens verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.

• Titel: Lions
  • Auteur: Hans Blumenberg