15 november 2018

Project Werfkracht organiseert Escaperoom

Het Werfkrachtproject stelt zich ten doel om bachelorstudenten in de Bètavakken tijdens hun studie op een positieve manier in aanraking te brengen met onderwijs. Onder begeleiding van Alice Veldkamp en Joke Daemen hebben studenten een puzzelbox ontwikkeld. In en op de box zitten puzzels, problemen en proefjes. Leerlingen lossen in groepjes de puzzels op en ontvangen hints voor de lancering van een raket: een raket die een ramp van een meteorietinslag weet te voorkomen.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap 2018 (5-7 oktober) begeleidden de studenten de leerlingen bij 'het redden van de aarde' en vertelden over de wetenschappelijke vaardigheden achter de activiteiten. Daarnaast lieten ze zien hoe leuk hun studie is. Er was veel animo en enthousiasme, niet alleen van de leerlingen van 5 tot 16 jaar, maar ook van hun ouders.

Voor het Werfkrachtproject was dit een eerste trial van de box. De volgende stap is om met de boxen naar scholen te gaan en dat student-assistenten uit het Werfkrachtproject de activiteit met leerlingen gaan begeleiden.