Professor Eva Knies toegetreden tot kernteam van Future of Work

Professor Eva Knies

Eva Knies, hoogleraar strategisch human resource management, is lid geworden van het kernteam van de Future of Wok hub, onderdeel van het strategisch thema Institutions for Open Societies aan de Universiteit Utrecht. In de hub onderzoeken wetenschappers, samen met maatschappelijke partners de toekomst van werk, vanuit verschillende vakgebieden. Het kernteam leidt het onderzoek van de hub, haalt opdrachten binnen en komt ook zelf met nieuwe onderzoeksideeën.

Samen met hoogleraren Joop Schippers, Tanja van der Lippe, Maarten Goos, Maria Peeters en Future of Work hub manager Thomas Martens is professor Eva Knies nu één van de aanjagers van de hub. Het kernteam verwelkomt haar expertise op het gebied van human resources als een waardevolle aanvulling op inzichten vanuit onder meer de economie, sociologie, technologie en psychologie die bij de hub aanwezig zijn.

Ik kijk er naar uit om samen met collega’s uit andere disciplines actuele en relevante vraagstukken rond de toekomst van werk te bestuderen.

Eva Kies
Eva Knies
Hoogleraar Strategisch Human Resource Management, Univesiteit Utrecht

Zeker ook tijdens de huidige coronapandemie, verandert de aard van werk en de situatie in de economie voortdurend. Naast innovatie, digitalisering, en globalisering is er een extra maatschappelijke, gezamenlijke uitdaging bij gekomen. Het onderzoek van de Future of Work hub blijft daarmee zeer actueel en urgent.