22 april 2016

Prof. dr. Erik Teske ontvangt twee prestigieuze wetenschappelijke onderscheidingen

De World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) heeft aan prof. dr. Erik Teske, oncoloog bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren, de WSAVA International Award for Scientific Achievement toegekend. Hij ontvangt deze prestigieuze wetenschappelijke onderscheiding vanwege zijn grote betekenis in het begrijpen, opsporen en behandelen van aandoeningen bij gezelschapsdieren. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens de openingsceremonie van het 2016 WSAVA World Congress in Colombia op 27 september.

“Erik Teske heeft aan de wieg gestaan van het European College of Veterinary Internal Medicine (ECVIM)”, zegt Renee Chalmers Hoynck van Papendrecht, dierenarts en bestuurslid van de WSAVA. "Hij heeft ontzetttend veel gedaan voor de ontwikkeling van de oncologie van gezelschapsdieren, zowel wetenschappelijk als in de praktijk”, verwoordt zij namens het bestuur. “Erik is een zeer geliefde en populaire spreker op WSAVA-congressen en talrijke andere wetenschappelijke bijeenkomsten over de hele wereld.”

Gezondheid en welzijn bevorderen
De WSAVA wil de gezondheid en het welzijn van gezelschapsdieren bevorderen via een bekwame, toegewijde en internationaal samenwerkende community van dierenartsen. Bij de WVASA zijn 95 landelijke beroepsverenigingen/associaties en bijna 160.000 dierenartsen aangesloten over de hele wereld.

Lifetime Achievement Award EBVS
Op 15 april ontving Teske ook een andere bijzondere award, de Lifetime Achievement Award van de European Board of Veterinary Specialisation (EBVS). De EBVS is de Europese koepelorganisatie voor veterinaire specialismen, waarin Teske meerdere functies bekleedde, onder meer voorzitter. In 2012 riep de EBVS de Lifetime Achievement Award in het leven. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen of instanties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en erkenning van veterinaire specialismen. Erik Teske ontving deze prijs voor zijn jarenlange bijdragen aan de ontwikkeling van diergeneeskundige specialismen, niet alleen in Nederland maar ook in Europa en Azië. Hij is voorgedragen door twee Europese colleges: het ECVIM-CA en het ECVCP, de colleges voor interne geneeskunde en klinische pathologie.

Erik Teske is universitair hoofddocent bij het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en hoogleraar Oncologie van Gezelschapsdieren en Paard aan de faculteit Diergeneeskunde in Luik, België.

Meer informatie over de WSAVA vindt u via deze link.