21 maart 2017

Prof. dr. Elisabetta Manunza doceert in Social Impact Factory

Op donderdag 16 maart 2017 doceerde prof. dr. Elisabetta Manunza een onderdeel van  het ‘Leeratelier Sociaal Ondernemerschap 2016’, georganiseerd door Social Enterperise NL en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, in de Social Impact Factory in Utrecht. Professor Manunza focuste op de vraag  hoe ‘Sociale ondernemingen stimuleren via aanbestedingen’.  Social Enterprise NL is bovendien een partner van de Universiteit Utrecht. In samenwerking met verschillende partners ontwikkelt de universiteit een expertisecentrum voor sociaal ondernemerschap.

Het doel van het leeratelier Sociaal Ondernemerschap is om deelnemers te ondersteunen die beleidsmatig aan de slag gaan met sociaal ondernemerschap.

Aanbesteden is een belangrijk instrument om sociale ondernemingen te stimuleren, maar er hangt ook veel onduidelijkheid rondom Europese Aanbestedingsregels. Het is echter wel degelijk mogelijk om binnen de grenzen van het aanbestedingsrecht sociale en duurzame elementen een rol te geven. Elisabetta zal de deelnemers hiervoor, als expert op dit gebied (voor Binnenlandse Zaken en RVO.nl schreef ze het Juridisch leaflet Maatschappelijk Aanbesteden samen met W. Lohmann en G. Bouwman; zie haar publicatielijst voor andere bijdragen van haar hand over dit onderwerp), ook praktische handvatten geven.