16 mei 2018

Pooyan Tamimi Arab op Radio 1: Jonge Iraniërs kunnen geen middenklasse-leven opbouwen

© iStockphoto.com

Donald Trump stapte vorige week namens de VS uit de Iran-deal. De politieke consequenties hiervan zijn enorm. Wat betekent dit voor de gewone bevolking van Iran? Pooyan Tamimi Arab praat mee bij de NieuwsBV op Radio 1.

Dr. Pooyan Tamimi Arab

Met name jongere Iraniërs zijn erg bezorgd. Er is al jaren een financiële crisis in Iran en enorme inflatie. Men kijkt met vrees naar de toekomst.

Volgens Tamimi Arab moeten we een stap terug doen als we deze economische situatie willen begrijpen. Hij spreekt over het verval van de sociale cohesie. Zo is er in Iran een toename van 500% in zelfmoordaantallen, een toename van mensen in de gevangenis, inflatie en zijn er meer dan 3 miljoen drugsverslaafden. De hoop op verbetering valt weg en volgens Tamimi Arab is dit vernietigend voor de sociale cohesie: “De hoop om een middenklasse-status te bereiken verdwijnt.”