Podcast aflevering: De schaduwkant van people management

Glenn van der Brug, Julia Penning de Vries, Roos Mulder en Eva Knies

People Management is een skill die van elke leidinggevende verwacht wordt, maar hoe en waar leer je dat? De kunst is om een bewuste balans te vinden tussen het behalen van resultaten en het motiveren van medewerkers. In de praktijk blijkt dat best een uitdaging. In deze aflevering van de Future of Work podcast van de Universiteit Utrecht praten de onderzoekers van ‘The Dark side of People Management’ over de aanleiding en noodzaak van hun onderzoek en de eerste bevindingen.

Te gast in de studio: Eva Knies – Hoogleraar Strategisch Human Resource Management Universiteit Utrecht, Roos Mulder – promovendus op dit onderzoek, aan de Universiteit Utrecht en Dr. Julia Penning de Vries, universitair docent en onderzoeker van people management, HRM en leiderschap in publieke organisaties aan de  Universiteit Utrecht.

De drie wetenschappers delen hun eerste bevindingen uit een systematische literatuurstudie en meer dan vijftig interviews in de ziekenhuiscontext. Ze geven praktische tips voor medewerkers en leidinggevenden om vandaag nog mee aan de slag te gaan. Lees meer over hun onderzoek op de website van The Dark Side of People Management.

Beluister deze aflevering

Over de Future of Work podcast

Onderzoekers van de Future of Work van de Universiteit Utrecht delen, samen met mensen uit de praktijk, de nieuwste inzichten over werk én de actualiteit in deze maandelijkse podcast. Hij wordt gemaakt in samenwerking met People Power, een programma op New Business Radio. 

Luisteren en abonneren

Je kunt de Future of Work podcast ook op Spotify beluisteren, bij Apple Podcasts, Google Podcasts en op Soundcloud. Elke maand wordt één aflevering van het programma People Power gemaakt door de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht. 

Wil je op de hoogte blijven van alle podcasts? Meld je dan aan voor People Power op WhatsApp. Sla het nummer 06 45 66 75 48 op in je contacten en stuur een bericht “PODCAST AAN”, dan houden wij jou op de hoogte over nieuwe afleveringen.

Elke maandag van 15 tot 17 uur hoor je People Power op New Business Radio. Wil jij de programma’s gratis en automatisch op je mobiel? Abonneer je hier op de Podcast

Wil je weten hoe je onze podcast op je iPhone, Android, Computer of SONOS krijgt, klik dan hier voor onze handleiding.