29 oktober 2019

Datum: 5 februari 2020
Tijd: 15:00 – 18:30
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad Utrecht

Op woensdag 5 februari 2020 is de eerste editie van de PO conferentie Provincie Utrecht. De conferentie is een ontmoetingsplek voor leerkrachten in het basisonderwijs, pabo-docenten, schoolleiders en onderzoekers.

Tijdens de conferentie slaan onderzoekers en leerkrachten de handen ineen. Leerkrachten presenteren innovatieve ‘good practices’ en praktijkgericht onderzoek. Onderzoekers presenteren hun werk over vraagstukken die direct relevant zijn voor de onderwijspraktijk. Zowel de onderzoekers als de leerkrachten vragen daarbij om elkaars inbreng.

De verbinding tussen onderwijs en onderzoek staat deze middag centraal. Zo versterken we ons netwerk en leren we van elkaar.

Programma

15.00 Openingslezing: De geheime wereld van kattencommunicatie - spreek jij al kats?
Waarom zitten katten graag in dozen? Strijken ze hun snoet langs je broekspijp en poept je kat niet in jouw tuin, maar wel in de tuin van de buren? Dieren communiceren anders dan mensen, maar zeggen net zoveel. Wij begrijpen het alleen niet zo goed. Tijdens de openingslezing ontcijferen we met gedragsbioloog Claudia Maureen Vinke enkele katse communicatiecodes, en bespreken we hoe haar onderzoek vertaald kan worden naar lessen voor basisschoolleerlingen.

Vinke werkt als universitair docent-onderzoeker in de Gedragskliniek voor Dieren bij de Faculteit Diergeneeskunde (UU). In haar onderzoek richt zij zich op dierenwelzijn, diergedrag en ontwikkeling van gedragsproblemen bij dieren.

16.00 Workshops en lezingen
In twee rondes met workshops en korte lezingen komen er verschillende thema’s aan bod. Denk aan: reken-, taal-, en technologie-onderwijs in het po, motivatie van leerlingen, de ontwikkeling van burgerschapscompetenties, de digitale school en meer.

18.00 Posters en borrel
We sluiten de middag af met een postersessie met een borrel. Grijp je kans om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen. Wie weet ontmoet jij hier je partner-in-crime waarmee je volgend jaar samen op de PO Conferentie Provincie Utrecht 2021 staat!

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Kosten

De kosten voor deelname zijn 39 euro. Studenten betalen een verlaagd tarief van 20 euro, en leerkracht-stagiairs kunnen kosteloos deelnemen. De volgende schoolbesturen uit het PO Partnerschap dragen de kosten voor hun personeel: Kalisto, KPOA, KSU, PCOU, SPO Utrecht, Trinamiek, Wereldkidz.

Organisatie

De PO Conferentie Provincie Utrecht is een initiatief van de Hogeschool Utrecht, Marnix Academie, Universiteit Utrecht en de schoolbesturen van het PO Partnerschap Provincie Utrecht

Heb je een vraag? Neem dan contact op met POpartnerschap@uu.nl.