13 mei 2019

Celbioloog Martin Harterink presenteert onderzoek in Utrechts café

Pint of Science brengt wetenschap de kroeg in

Van 20 tot 22 mei wordt voor de tweede keer het Pint of Science festival in Nederland georganiseerd. Tijdens dit wereldwijde festival vertellen wetenschappers over hun onderzoek in de kroeg aan iedereen die wil komen luisteren en een biertje drinken. De Utrechtse celbioloog Martin Harterink presenteert op woensdag 22 mei in het Louis Hartlooper Complex zijn onderzoek. Tijdens deze avond met het thema 'Unraveling the secrets of life' vertelt Harterink wat wormen ons kunnen leren over onze hersenen.

Pint of Science is in 2013 opgericht door twee onderzoekers in Londen, met het doel om wetenschap uit 'de ivoren toren' te halen. "Wetenschap is van ons allemaal", aldus de organisatie. "Het wordt niet alleen betaald met ons belastinggeld, het verandert ook onze levens. Daarom maakt Pint of Science wetenschap bereikbaar voor iedereen, in een ontspannen en toegankelijke omgeving: de kroeg."

Wereldwijd

In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een wereldwijd evenement in ruim twintig landen. Dit jaar vindt het festival voor het eerst ook plaats in Utrecht. Daarnaast doen in Nederland ook Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Wageningen mee. In elke stad zullen er op verschillende avonden, en in verschillende cafés, wetenschappers vertellen over hun onderzoek. Onderwerpen variëren van ‘daten in het dierenrijk’ tot ‘een portret van een zwart gat’, en van ‘het gezonde menu van morgen’ tot ‘de grenzen van sport’.