17 december 2018

Pianist Aeham Ahmad in Utrecht

Pianist Aeham Ahmad is van 12 tot 20 december in Utrecht, waar hij samenwerkt met een groot aantal Utrechtse culturele en educatieve partijen.

Aeham werd in 2014 bekend door midden in de verwoeste straten van vluchtelingenkamp Yarmouk (Damascus) piano te gaan spelen. Foto's en video's van Aeham die tussen de ruïnes zijn liederen zong en speelde gingen de wereld over. Eind 2015 vluchtte hij naar Duitsland, waar hij de eerste Beethovenprijs voor mensenrechten, vrede en integratie ontving. Tegenwoordig woont hij in Wiesbaden, en geeft hij concerten over de hele wereld. Tijdens zijn bezoek aan Utrecht is Ahmad mede op uitnodiging van het Centre for the Humanities en het Departement Media- en Cultuurwetenschappen binnen de faculteit Geesteswetenschappen actief, o.a. bij Muziekwetenschap en bij Arts & Society en Postcolonial studies.

Activiteiten Utrecht

Aeham Ahmad gaat tijdens zijn bezoek verder in gesprek en maakt muziek met met onder andere leerlingen van het ROC Creative College en het HKU Utrecht Conservatorium, werkt hij met Operamakers verder aan de ontwikkelingen van de muziekdocent in een kosmopolitische samenleving en praat hij met de winnaars van het Fransz Liszt Concours over de drijfveren voor het maken van muziek. Ahmad ontmoeten en horen kan nog op dinsdag 18 december, 21.00-22.00 uur in Het Wilde Westen.