5 april 2018

Pepijn Corduwener wint Praemium Erasmianum dissertatieprijs

Dr. Pepijn Corduwener

Historicus Dr. Pepijn Corduwener heeft de Dissertatieprijs 2018 van de  Stichting Praemium Erasmianum gewonnen. Corduwener kreeg de prijs voor zijn dissertatie The problem of democracy in Europe. Conflicting and converging  conceptions of democracy in France, West Germany and Italy, 1945-1989

De Stichting kent vijf prijzen uit aan jonge onderzoekers in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en rechtsgeleerdheid, die een dissertatie van bijzonder hoge kwaliteit hebben verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

Pepijn Corduwener

Pepijn Corduwener studeerde geschiedenis en Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht en University College Londen. In 2016 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift dat onderzocht hoe politieke elites na de crisis van het Interbellum de democratie opnieuw uitvonden in naoorlogs Frankrijk, Duitsland en Italië. Het werd uitgegeven door Routledge onder de titel The Problem of Democracy in Postwar Europe. Corduwener is verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.

VENI

Sinds zijn promotie werkt hij als Universitair Docent bij de afdeling Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2017 kreeg hij een VENI-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek voor een vergelijkend onderzoeksproject naar de opkomst en crisis van de volkspartijen in twintigste-eeuws Europa.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de Dissertatieprijs vindt plaats op woensdag 16 mei 2018 om 16.00 uur en is vrij toegankelijk.