21 februari 2017

Paul Franssen ontvangt eervolle vermelding voor 'Shakespeare's Literary Lives'

De Association of American Publishers reikt jaarlijks de PROSE Awards uit voor de beste professionele en wetenschappelijke publicaties in 53 categorieën. Dr. Paul Franssen (Engelse taal en cultuur) ontving een eervolle vermelding voor zijn boek Shakespeare's Literary Lives: The Author as Character in Fiction and Film in de categorie 'literature'.

Dr. Paul Franssen
Dr. Paul Franssen

De Association of American Publishers representeert bijna vierhonderd leden, waaronder grote commerciële en educatieve uitgevers, maar ook onafhankelijke en wetenschappelijke uitgevers. De jury van de PROSE Awards bestaat uit peer reviewers, bibliothecarissen en medische professionals.

Shakespeare's Literary Lives

In Shakespeare's Literary Lives onderzoekt Franssen de vele verhalen die de ronde doen rond het leven en de persoon van William Shakespeare, wiens 400ste sterfjaar we in 2016 herdachten. De meeste van dit soort verhalen zijn pure verzinsels, maar ze laten wel iets zien over de betekenis die in een latere tijd aan Shakespeare werd toegekend: de rol die hij speelde in de ideologie van een bepaalde periode, in een bepaald land. Franssen vindt zijn voorbeelden niet enkel in de Engelstalige wereld, maar ook op het Continent, vooral waar het de achttiende en negentiende eeuw betreft.