29 mei 2018

Oscar Gelderblom ontvangt prestigieuze prijs van het Journal of Law, Economics and Organization

Prof. dr. Oscar Gelderblom. Bron: YouTube (still)

Prof. dr. Oscar Gelderblom (Economische en Sociale Geschiedenis) en prof. dr. Joost Jonker (UvA/IISG) hebben samen met UvA-economen prof. dr. Giuseppe Dari-Mattiacci en prof. dr. Enrico Perotti de Oliver E. Williamson Prize gekregen van het Journal of Law, Economics and Organization (JLEO) voor het beste artikel in 2017.

Hun gezamenlijke artikel, ‘The emergence of the corporate form’, analyseert het ontstaan van een sleutelkenmerk van naamloze vennootschappen, permanentie, aan de hand van de vroege geschiedenis van de VOC.

Het JLEO is een vooraanstaand tijdschrift op het vakgebied van Recht en Economie. De Williamson Prize van 1.500 dollar wordt toegekend sinds 2011, nu voor de eerste keer aan in Nederland werkende wetenschappers.

Oscar Gelderblom

Oscar Gelderblom is hoogleraar financiële geschiedenis en tevens verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.