Oproep voor Public Engagement Seed Fund

Heb jij een goed idee om een algemeen publiek te betrekken in je onderzoek? Heb je het geld niet om dit te realiseren? Het Public Engagement Seed Fund biedt kleine subsidies aan onderzoekers met een goed plan voor innovatieve, onderzoeksgerelateerde public engagementactiviteiten.

Voor deze oproep geven we de voorkeur aan public engagementinitiatieven voor het 'Weekend van de Wetenschap' 2020. De subsidie van het Seed Fund betreft maximaal €2.000,- per aanvraag.

Weekend van de Wetenschap

We hebben een voorkeur voor aanvragen voor het nationale wetenschapsevenement Het Weekend van de Wetenschap. Met jouw public engagementactiviteit doe je mee aan het openbare wetenschapsevenement op zondag 4 oktober 2020 of het Betweter Festival op vrijdag 2 oktober 2020.

Het belangrijkste is dat het publiek wetenschap ervaart. Je kunt je public engagementactiviteit uiteraard ook gebruiken in andere situaties en op andere evenementen dan het Weekend van de Wetenschap.

Op zoek naar inspiratie?

Bekijk de activiteiten die vorig jaar plaatsvonden op het Weekend van de Wetenschap, inspirerende voorbeelden van public engagement, het programma van Summer School Junior, of een voorbeeld van een citizen science project.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan het Betweter Festival? Bekijk dan deze oproep en het programma van vorig jaar voor inspiratie.

De oproep voor dit Public Engagement Seed Fund opent op maandag 24 februari 2020 en de sluitingsdatum is maandag 6 april 2020.

Informatie en contact

Kijk op intranet voor meer informatie over het Public Engagement Seed Fund of het Public Engagement programma.

Als je je aanvraag wilt bespreken met iemand van het Team Public Engagement, stuur dan een e-mail of neem contact op met Miranda Thoen, programmamanager, of Stephanie Helfferich, projectmanager.