24 oktober 2017

Opnieuw Amerikaanse accreditatie voor de opleiding Diergeneeskunde

Goed nieuws voor de opleiding Diergeneeskunde. De American Veterinary Medical Association (AVMA) heeft opnieuw accreditatie voor de opleiding Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht afgegeven. Dit heeft de AVMA 23 oktober 2017 bekend gemaakt.

De accreditatie van de AVMA is zoals gebruikelijk afgegeven voor 7 jaar. De UU heeft in 2015 al een accreditatie gekregen van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) voor 6 jaar en van de European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) voor 10 jaar.

Alhoewel de accreditatie van de NVAO het meest essentieel is -deze geeft ons het recht om diploma’s af te geven-, zijn decaan Wouter Dhert en vice-decaan Wim Kremer ook trots op het behoud van de AVMA accreditatie. Wouter Dhert legt uit: “We hebben deze accreditatie al sinds 1973 en hebben er de afgelopen paar jaar hard aan gewerkt deze te behouden. Dat is nu gelukt. Dit geeft ons een sterke positie als veterinair kenniscentrum in het internationale speelveld, iets dat studenten en medewerkers kan inspireren en energie geeft.”

Ook volgens Wim Kremer is toetsing relevant: “Doordat wij ons aanbod blijven toetsen aan internationale deskundige collegae zoals van de EAEVE en de AVMA, blijven we onze opleiding verbeteren.” De accreditatie is specifiek toegekend aan de School of Veterinary Medicine. “Onze afgestudeerden kunnen daardoor makkelijker aan de slag in het buitenland, bijvoorbeeld Amerika, Australië en Nieuw Zeeland.”

Rector Bert van der Zwaan feliciteert Diergeneeskunde van harte. “Het is goed nieuws voor afgestudeerden en een prachtig compliment voor de staf. Het onderstreept weer eens de grote kwaliteit van de Utrechtse diergeneeskunde, en de goede internationale reputatie. Klasse!”