Een liveshow vol proefjes en spektakel

Operatie Breinbreker: de wetenschapsshow voor families

Hoe klonken dinosauriërs? Wat zijn zwarte gaten? En waarom bestaan er grenzen tussen landen? Over dit soort vragen breken Utrechtse onderzoekers dagelijks hun brein. Maar wat zijn de antwoorden op deze vragen en hoe onderzoeken ze die? Tijdens de wetenschapsshow Operatie Breinbreker op 4 oktober, laten onderzoekers van de Universiteit Utrecht zien wat hun in hun dagelijks onderzoek bezighoudt. Aan de hand van proefjes, experimenten en workshops, krijgen kinderen en hun families een kijkje in de keuken van de Universiteit Utrecht.

“Operatie Breinbreker wordt een afwisselende show waarin families meer te weten komen over vragen waar de onderzoekers van Universiteit Utrecht aan werken", vertelt Gary Sheikkariem, projectleider van Operatie Breinbreker. Naast de liveshow, die wordt gepresenteerd door Boy van Quest Junior, kunnen kinderen en ouders deelnemen aan activiteiten en proefjes. Welke activiteiten dit precies zijn, zal op de dag zelf bekend gemaakt worden. Duidelijk is in ieder geval wel dat de kinderen aan de slag worden gezet om de wetenschappers te helpen met hun onderzoek. Voor de echte speurneuzen is er een code in de show verstopt: wie de code kraakt, maakt kans op bijzondere prijzen. 

Praktische informatie

Operatie Breinbreker is op zondag 4 oktober 2020 in TivoliVredenburg. De show begint om 11:00 en duurt ongeveer een uur. Je kunt de experimenten voor de show (van 10:00 – 10:45) of na de show (van 12:15 – 13:00) doen.  Ben je niet in de gelegenheid om naar TivoliVredenburg te komen op 4 oktober? De show is ook te bekijken via een livestream op de website van Universiteit Utrecht. Houd daarvoor www.uu.nl/operatie-breinbreker in de gaten. Voor kinderen is het programma gratis, volwassenen betalen €3,00 per persoon. 

Operatie Breinbreker
Meer informatie
Tickets en programma