Open Science in Education van start

De Universiteit Utrecht werkt met een open blik, open houding en open wetenschap aan oplossingen die een positieve impact hebben op de samenleving. Wat betekent dat voor het onderwijs aan de universiteit ? Deze belangrijke vraag, die mede voortvloeit uit het Strategisch Plan, wordt onderzocht in de nieuwe track Open Science in Education die binnenkort van start gaat. In aanloop daarnaar organiseert het Open Science Programma een brede werksessie – open voor iedereen – om hierover van gedachten te wisselen.

In de werksessie gaan deelnemers gezamenlijk op zoek naar op welke manier Open Science en Onderwijs verbonden zijn. Want welke kennis en open science-vaardigheden willen we studenten meegeven? Wat betekent een open houding voor de reflectie op en het debat over je eigen discipline? Hoe waardeer je onderwijs en begeleiding en wat betekent dat voor het nieuwe Erkennen en Waarderen? Wat gaat er al goed binnen de UU, wat kan nog versterkt wordt en waar liggen nog kansen?  Deze – maar niet alleen deze – vragen liggen voor. De input van de deelnemers wordt gebruikt bij het verder vormgeven van de track Open Science in Education.

De sessie wordt tweemaal georganiseerd, op dinsdag 7 en woensdag 8 december. De sessies zullen online worden georganiseerd. Of je medewerker of student, wetenschappelijk of niet-wetenschappelijk personeel bent, iedereen is nodig en welkom om mee te denken over hoe de Universiteit Utrecht op een open manier onderwijs kan verzorgen.

Schrijf je in voor de online sessie:

Maak kennis met de trekkers van Open Science in Education Prof. dr. Leoniek Wijngaards en Kim Zunderdorp.