23 oktober 2018

Open access week 2018

Open access een van de belangrijke elementen van open science

Op maandag 22 oktober ging de Open Access Week 2018 van start. Tijdens deze week publiceert De Vereniging van Samenwerkende Universiteiten (VSNU) elke dag een videoboodschap waarin onderzoekers, beleidsmakers en politici aangeven waarom zij de transitie naar open access publiceren belangrijk vinden.

Minister Engelshoven

De aftrap was door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven die de voortrekkersrol van Nederland benadrukte.

Voorzitter Open Science Platform UU Miedema

Open access is een van de belangrijke elementen van open science.

Vandaag (23 oktober 2018) is voorzitter van het Open Science Platform van de Universiteit Utrecht Prof. Dr. Frank Miedema aan het woord die ingaat op open access als belangrijk onderdeel van de bredere ontwikkelingen op het gebied van open science.

Elke dag een nieuwe video

Op het YouTube kanaal Open Access Week 2018 van de VSNU wordt deze week elke dag een nieuwe video gepubliceerd.