Opbouw AKWAGLOT: Work-in-Progress

AKWAGLOT

Op woensdag 23 juni is gestart met de bouw van AKWAGLOT. In de Catharijnesingel van Utrecht, ter hoogte van Grand Hotel Karel V, komt het drijvende kunstwerk AKWAGLOT onder toeziend oog van de kunstenaars Vibeke Jensen en Santiago de Waele langzaam maar zeker tot leven. 

385 Jaar Wetenschap

AKWAGLOT

AKWAGLOT is het landmark van het lustrum van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit jaar vieren we 385 jaar wetenschap in de stad Utrecht. Op en rond het kunstwerk organiseren de UU en het UMCU samen met diverse partners allerlei activiteiten. AKWAGLOT wordt dé plek voor ontmoeting en dialoog met bewoners van de stad Utrecht.

AKWA-Wat?

AKWAGLOT
Vibeke Jensen en Santiago de Waele

De Kunstenaars

AKWAGLOT is een samenwerking tussen kunstenaars Vibeke Jensen en Santiago De Waele. Zij ontmoetten elkaar in 2014 toen Jensen werd uitgenodigd om een publiek kunstproject te maken voor de Triënnale Brugge.

AKWAGLOT

De Naam

Vibeke Jensen en Santiago De Waele geven het kunstwerk de naam AKWAGLOT:

"AKWAGLOT combineert de uitspraak van aqua - water en zijn kwaliteiten van stroming en beweging, aanpassingsvermogen aan de omgeving en gevoeligheid; met -glot een Grieks woord voor tong dat verwijst naar 'een tong hebben', 'spreken, schrijven of geschreven worden in een taal'. Het kunstwerk drijft en brengt vele manieren van spreken samen. Het is een universiteit zonder muren - open voor alle inwoners van de stad."

Activiteiten

Aanstaande maandag opent AKWAGLOT met een publieksdialoog van De Nieuwe Utrechtse School. Vanuit het Conservatorium zal de publieksdialoog vanaf 19:00 live te volgen zijn via onderstaande link. 

De Toekomst van de Gezonde Stad

Thema van de dialoog is 'De Toekomst van de Gezonde Stad'. De kunstenaars van AKWAGLOT, gaan met Lot van Hooijdonk (locoburgemeester van Utrecht), Henk Kummeling en Janneke Plantenga (UU), Margriet Schneijder (UMCU) en Roelof Bleker (HKU) in gesprek over wetenschap, kunst en de maatschappelijke uitdagingen in de stad.

Livestream: Toekomst van de gezonde stad

Locatie AKWAGLOT

Meer informatie
Agenda AKWAGLOT