5 juli 2016

Jagen op El Niño

De El Niño van dit jaar was erg heftig, en veroorzaakte wereldwijd flinke afwijkingen in het weer. Ook in Europa, maar in het bijzonder rond de Stille Oceaan. Een team wetenschappers van de Universiteit Utrecht reisde vorig jaar af naar Ecuador om de regionale effecten van El Niño te onderzoeken. Ze verzamelden sedimentkernen uit hooggelegen meren in het Andesgebergte waarmee ze de geschiedenis van dit belangrijke klimaatsysteem kunnen reconstrueren. Deze video bevat hoogtepunten uit de expeditie en vertelt het achtergrondverhaal.

Het onderzoek maakt deel uit van een deels door NWO gefinancierd project bij het departement Fysische Geografie van de Universiteit Utrecht.

Sustainability Universiteit Utrecht

Door haar expertise op het gebied van Sustainability te bundelen, ontwikkelt de Universiteit Utrecht integrale oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken en draagt zij bij aan een betere toekomst voor volgende generaties. Dit thema verbindt het excellente Utrechtse duurzaamheidsonderzoek uit de alfa-, bèta- en gammawetenschappen. De focus ligt op water, energie en een gezonde leefomgeving. Sustainability is een van de vier strategische onderzoeksthema’s van de Universiteit Utrecht.

Meer informatie over het onderzoeksthema Sustainability