Onderwijsonderzoek bijeengebracht in (gratis online) boek

Hoe zorgt een leraar ervoor dat het werkgeheugen van leerlingen niet overbelast raakt? En hoe geeft een docent goede feedback? Deze en andere onderwijsvraagstukken worden beantwoord in Op de schouders van reuzen, een boek dat 24 wetenschappelijke kernartikelen uit de cognitieve en onderwijswetenschappen vertaalt naar de dagelijkse lespraktijk.

UU-Onderwijswetenschappers Luce Claessens en Steven Raaijmakers (onderwijsadviseur bij O&T) hebben het boek samen met hoogleraar Paul Kirschner (Open Universiteit) samengesteld. Raaijmakers: “In dit boek bespreken we welke invloed de geselecteerde artikelen hebben gehad op het onderwijs en de onderwijswetenschappen. Ook laten we zien wat leerkrachten praktisch gezien kunnen met de ideeën uit deze artikelen.”

Gratis downloaden

Het boek is te koop via verschillende (online) boekhandels, en kan gratis worden gedownload. Zo kan iedere leerkracht (in opleiding), ouder, schoolbestuurder, politicus of wie dan ook het boek gratis downloaden.

Aan de slag

Benieuwd naar wat je hiermee in de klas kunt? Om het boek wat meer handvatten te geven komen wij graag een workshop geven of helpen wij in de procesbegeleiding tijdens een studiedag. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met s.f.raaijmakers@uu.nl.