3 mei 2018

Officemanager / teamleider secretariaat (0,8 fte)

Officemanager / teamleider secretariaat (0,8 fte) Functie

Als officemanager voert u ondersteunende werkzaamheden uit voor de groep U-talent en de onderzoeksdirecteur. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

 • organisatie van leerling- en docentactiviteiten voor U-Talent. Denk aan ondersteunen bij programmering, beheer website, inschrijvingen, reserveren van locatie en catering, aanwezigheidsregistratie en communicatie met scholen en leerlingen;
 • ondersteunen bij organisatie van U-Talent docentconferentie;
 • administratieve ondersteuning bieden aan het samenwerkingsverband U-Talent;
 • organiseren, voorbereiden en notuleren van overleggen;
 • agendabeheer en bijkomende secretariële werkzaamheden voor directeur U-Talent en onderzoeksdirecteur;
 • afhandelen van post en e-mail, voeren van in- en externe correspondentie in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Als teamleider coördineert u de werkzaamheden binnen het secretariaat van het Freudenthal Instituut (8 medewerkers, 5,25 fte). Als spil in de organisatie bouwt u goede relaties op met secretaresses, medewerkers van het instituut, de ondersteunende diensten/domeinen en de bestuurssecretaresse. U geeft formeel, functioneel en hiërarchisch leiding aan de secretaresses. Een deel van de secretariaatstaken is van hoog administratief niveau met de daarbij behorende IT-ondersteuning. De teamleider moet op dit gebied een goede gesprekspartner zijn.

U werkt onder verantwoordelijkheid van het hoofd Freudenthal Instituut. Beoogde startdatum is 1 augustus 2018.

Profiel

U voldoet aan het volgende profiel:

 • u beschikt over hbo-werk- en denkniveau;
 • u beschikt over leiderschapskwaliteiten: enthousiasmeren en mensen meenemen. Daarbij kunt u schakelen tussen leerlingen, docenten, wetenschappers en collega’s;
 • u beschikt over digitale vaardigheden. Denk aan goede beheersing van administratieve pakketten als MS Office, Formdesk, Wordpress en ervaring in onderhoud van websites;
 • u weet hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie en hebt gevoel voor verhoudingen;
 • u bent ondernemend, kunt werken in een omgeving die u zelf mede vormgeeft en ontwikkelt u graag verder;
 • u werkt graag en goed samen met anderen. U hebt oog voor de wensen en behoeften van verschillende partners en collega’s;
 • u hebt werkervaring in een academische omgeving (pré).

Aanbod

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,8 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Detachering vanuit een ander onderdeel binnen de UU behoort tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.161,- en maximaal € 3.292,- (schaal 7/8 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 4.800 studenten en bijna 1.500 medewerkers en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag.

Het Freudenthal Instituut stelt zich ten doel om door middel van onderwijs, onderzoek en valorisatie bij te dragen aan hoogwaardig onderwijs in wiskunde en natuurwetenschappen. Succesvolle innovatie van onderwijs in bètavakken staat of valt met samenwerking en kennisdeling tussen docenten, ontwikkelaars, onderzoekers en andere stakeholders in de hele ontwikkelketen op landelijk en regionaal niveau. De focus ligt daarbij binnen het Freudenthal Instituut primair op doorlopende leerlijnen in het voortgezet, hoger en post-initieel onderwijs.

Het Freudenthal Instituut bestaat uit de bètadidactische onderzoeksgroepen, de onderzoeksgroep History and Philosophy of Science en U-Talent. U-Talent is gericht op het verdiepen en verrijken van het bètaonderwijs, talentontwikkeling in de bètavakken en het vergroten van de interesse van leerlingen in bèta en techniek. Er zijn activiteiten voor onderbouwleerlingen, bovenbouwleerlingen, bètadocenten, TOA’s en schoolleiders. Zo verdiepen leerlingen zich bijvoorbeeld in de werking van nieuwe medicijnen en wisselen TOA’s good practices uit op een inspiratiedag.

Binnen het Freudenthal Instituut biedt een team van secretaresses administratieve ondersteuning aan de medewerkers ten behoeve van onderwijs, onderzoek en valorisatie, waaronder bij de organisatie van een aantal landelijke conferenties. De relatie met de klant (studenten, medewerkers, gasten, docenten VO) staat hierbij centraal.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ragna Senf, projectcoördinator U-Talent, via 030 - 253 89 90 of r.senf@uu.nl en/of Carin van de Weerd, bestuurssecretaris, via 06 - 83 21 04 60 of c.vandeweerd-nijboer@uu.nl.

Solliciteren

Uw sollicitatie dient, naast een motivatie en cv, contactgegevens van ten minste twee referenties te bevatten. U kunt tot en met 27 mei 2018 reageren via:

Solliciteer

of: https://www.uu.nl/organisatie/werken-bij-de-universiteit-utrecht/vacatures

Reageren uiterlijk

27/05/2018