5 maart 2019

Nu live: Bestek – de Aanbestedingspodcast

Op 4 maart jl. is de podcast ‘Bestek – de Aanbestedingspodcast’ gelanceerd. In deze vrij toegankelijke podcast gaat mr. dr. Willem Janssen samen met zijn gasten op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen binnen het aanbestedingsrecht.

Doel van Bestek

Bestek is niets meer en niets minder dan een goed gesprek. Recent gepubliceerd of lopend onderzoek dat relevant is voor de aanbestedingspraktijk vormt het startpunt van de discussie. Het onderzoek zelf, de beperkingen en het potentieel van de conclusies, en de implicaties voor de toekomst worden besproken. Zo wordt bijgedragen aan de gedachtevorming over aanbesteden en het aanbestedingsrecht. Bestek biedt daardoor ruimte voor discussie, maakt onderzoek toegankelijk voor professionals in de aanbestedingswereld en timmert per aflevering aan het verbeteren van het aanbestedingsimago.

Eerste aflevering over levenscycluskosten

In de eerste aflevering spreekt Willem Janssen met mr. Daan Versteeg over de juridische aspecten van circulair aanbesteden. Centraal staat het gunnen op levenscycluskosten, waar de pijnpunten liggen in het recht en wat er beter kan. Het vertrekpunt van het gesprek is zijn preadvies ‘Levenscycluskosten. De sleutel naar circulair werk?’ én het recente advies nr. 472 van de Commissie van Aanbestedingsexperts.

Hier kun je de eerste aflevering te beluisteren:

Blijft op de hoogte

Abonneer je op 'podcast alerts' op de website van Bestek, dan krijg je een automatische update als er een nieuwe aflevering is.