19 januari 2018

Nominaties docentenprijzen bekend

Uitreiking docentenprijzen tijdens de Onderwijsparade 2017. Fotograaf: Kees Rutten

De Universiteit Utrecht lauwert met de Docentenprijs en de prijs voor Docenttalent sinds de jaren negentig docenten die uitzonderlijk goed presteren, prikkelen, uitdagen en motiveren. Utrechtse studieverenigingen kunnen ieder jaar een docent voordragen voor deze prijzen.

Een jury bestaande uit Utrechtse topdocenten en studenten selecteerde uit deze voordrachten drie genomineerden voor de Docentenprijs en drie genomineerden voor de prijs Docenttalent. Criteria zijn bijvoorbeeld de onderwijsvisie van de docent, het creëren van interactie met de studenten en de leerervaring van de studenten.

De studieverenigingen van de Universiteit Utrecht droegen 31 uitstekende docenten voor voor de Docentenprijzen 2017-2018; 17 docenten voor de categorie Docent van het Jaar en 14 voor de categorie Docenttalent.

De nominaties zijn:

Prijs Docenttalent:

• Rachel Dijkstra (Rechtsgeleerdheid, voorgedragen door de Juridische Studentenvereniging te Utrecht)
  • Tom Overmans (Bestuurs- en organisatiewetenschap, voorgedragen door studievereniging Perikles)
  • Sophie Reinders (Nederlandse Taal en Cultuur, voorgedragen door studievereniging Awater)

Docentenprijs:

• Krijn de Jong (Scheikunde, voorgedragen door Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging “Proton”)
  • Margot Koster (Biologie, voorgedragen door de Utrechtse Biologen Vereniging)
  • Saskia Stevens (Geschiedenis, voorgedragen door de Utrechtse Historische Studentenkring)

Uit deze shortlist met genomineerden worden de winnaars gekozen. Hiervoor gaat de jury in gesprek met de studieverenigingen die de genomineerde docenten hebben voorgedragen. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de Onderwijsparade op dinsdag 6 maart. De officiële uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de 382e Dies Natalis van de universiteit op 26 maart.