Nominaties Docentenprijzen 2024 bekend

Om docenten te stimuleren hun onderwijs continu te verbeteren en ze vervolgens ook daarvoor te waarderen, reikt de Universiteit Utrecht sinds 1994 de docentenprijzen uit. Voor beginnende docenten (maximaal 5 jaar ervaring) is er de prijs ‘Docenttalent van het jaar’, voor ervaren docenten de ‘Docent van het jaar’. De jury van deze prijzen stond voor een lastige taak: uit de 33 voorgedragen docenten moest zij een aantal docenten nomineren die kans maken op de uiteindelijke titel Docent of Docenttalent van het Jaar. 

De jury, bestaande uit Utrechtse docenten en studenten, heeft ook dit jaar weer een shortlist gemaakt: voor zowel de prijs Docent van het Jaar als voor de prijs Docenttalent zijn drie docenten genomineerd. Criteria in de selectie waren onder andere de onderwijsvisie van de docent, het creëren van interactie met studenten en de rol van de betreffende docent binnen en buiten de opleiding. 

De nominaties zijn (op alfabetische volgorde): 

Prijs Docent van het jaar: 

Genomineerden Docent van het Jaar 2024

Prijs Docenttalent van het jaar: 

  • Dr. Ward van der Stam (Scheikunde, voorgedragen door USS Proton) 

  • Gerrit Verweij MSc (ALPO & Onderwijswetenschappen, voorgedragen door Studievereniging VOCUS) 

  • Lieke de Wit MSc (Geneeskunde, voorgedragen door MSFU Sams)

Genomineerden Docenttalent van het Jaar 2024

Uit deze shortlist met genomineerden worden uiteindelijk de winnaars gekozen. Hiervoor gaat de jury in gesprek met de studieverenigingen die de genomineerde docenten hebben voorgedragen. De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens het OnderwijsFestival op donderdag 7 maart 2024 in het Academiegebouw. Ben je ook zo benieuwd wie dit jaar de felbegeerde prijzen zullen ontvangen? Kom naar het OnderwijsFestival

Jury 

De jury bestaat dit jaar uit Gery Nijenhuis (voorzitter), Arjen Vredenberg, Serena Di Palma, Sebastiaan Steenman, Niels Bovenschen, Gerda Andringa, David Onnekink, Lotte Henrichs, Bouke van Gorp, Luciel van Vuuren, Ilja Timmermans (studentlid) en Robin Pleizier (studentlid). De jury wordt ondersteund door Marijne Wijnker (Centre for Academic Teaching and Learning).