Nominaties docentenprijzen 2018/2019 bekend

Winnaars docentenprijzen UU 2017/2018

Om docenten te stimuleren hun onderwijs continu te verbeteren en ze daarvoor ook te waarderen en belonen, reikt de Universiteit Utrecht sinds 1994 docentenprijzen uit. Voor beginnende docenten (maximaal 5 jaar ervaring) is er de prijs Docenttalent van het jaar, voor ervaren docenten de Docentenprijs van het jaar. Utrechtse studieverenigingen kunnen ieder jaar een docent voordragen voor deze prijzen, dit jaar is een recordaantal van 37 docenten voorgedragen: 22 voor de Docentenprijs en 15 voor de prijs Docenttalent.

Een jury bestaande uit Utrechtse docenten en studenten heeft uit deze voordrachten vier genomineerden voor de Docentenprijs en vier genomineerden voor de prijs Docenttalent geselecteerd. Criteria zijn bijvoorbeeld de onderwijsvisie van de docent, het creëren van interactie met de studenten en de leerervaring van de studenten.

De nominaties

Prijs Docenttalent:

  • Laurens van Meeteren (docent biologie, voorgedragen door de Utrechtse Biologen Vereniging)
  • Jillis van Maaren (docent diergeneeskunde, voorgedragen door de Diergeneeskundige Studenten Kring)
  • Marij Swinkels (docent bestuurs- en organisatiewetenschap, voorgedragen door studievereniging Perikles)
  • Patrick Wijchers (docent University College Utrecht, voorgedragen door de Academic student council)

Docentenprijs:

  • Liesbeth Bijlsma (docent farmaceutische wetenschappen, voorgedragen door studievereniging U.P.S.V. Unitas Pharmaceuticorum)
  • Kees van den Bos (docent psychologie, voorgedragen door studievereniging U.P.V. Alcmaeon)
  • Niels Bovenschen (docent biomedische wetenschappen, voorgedragen door studievereniging M.B.V. Mebiose)
  • Bouke van Gorp (docent sociale geografie en planologie, voorgedragen door studievereniging V.U.G.S.)

Uit deze shortlist met genomineerden worden de uiteindelijke winnaars gekozen. Hiervoor gaat de jury in gesprek met de studieverenigingen die de genomineerde docenten hebben voorgedragen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Onderwijsparade op 7 maart. De officiële uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de Dies van de universiteit op 26 maart. Ben je ook zo benieuwd wie dit jaar de felbegeerde prijzen zullen ontvangen? Kom naar de Onderwijsparade of houd twitter die dag goed in de gaten.

De jury bestaat uit Ronald Bleys, Maud Groenewoud (student Nederlandse taal en cultuur), Margot Koster, Sigrid Merx, Haza Rahim, Bernadette van de Rijt, Ruud Schotting (vz), Ella Schunselaar (student biologie) en Arjen Vredenberg en wordt ondersteund door het Centre for Academic Teaching.