Genomineerden studentenprijzen 2015-2016 bekend

Welke studenten onderscheiden zich het meest van anderen door hun uitstekende prestaties op het gebied van hun studie of daarbuiten? Zes genomineerden zijn nog in de race voor de studentenprijzen 2015-2016. Tijdens de opening van het academisch jaar wordt bekendgemaakt wie er vandoor gaat met de prijs voor de beste masterscriptie en wie de prijs voor bijzondere bestuurlijke en maatschappelijke verdiensten in de wacht sleept. 

Bijzondere bestuurlijke en maatschappelijke verdiensten

Genomineerden:

 1. Student-assistent Jorrit Steehouder samen met eenentwintig studentenvoor het project Dare to be Grey: wetenschappelijke inzichten vertaald in een sociale en politieke campagne gericht tegen radicalisering.
 2. Milad Tannazi
  Zette (samen met SUMMA-student Hosseen Sadeghi)  het Avicenna Excellence Program op, waarin studenten van verschillende beroepsvelden bij elkaar worden gebracht om interactie te stimuleren. Doel: gezamenlijk actuele problemen in de Nederlandse gezondheidszorg aanpakken. 
 3. Antoine Steenkamer
  Medeoprichter van Spelendergrijs; een organisatie met als doel om vermaak en educatie aan te bieden aan ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen door talentvolle studenten en scholieren in te zetten.

Beste masterscriptie

Genomineerden:

 1. Rick Vreman
  Rick schreef voor zijn opleiding Farmacie zijn scriptie getiteld ‘Non-alcoholic fatty liver disease as a mediator of sugar effects; implications for the health and economic benefits of interventions in the US’. Hij onderzocht via een economisch model wat de gezondheids- en economische winst kan zijn van een reductie van 20% in de additieve suikerinname van alle mensen in Amerika.
 2. Jochem Wijten
  De scriptie van Jochem Wijten voor zijn opleiding ‘Nanomaterials: Chemistry and Physics’ is getiteld ‘Development of Metal-Organic Frameworks for Photocatalytic applications’. Jochem onderzocht of Metal-Organic Frameworks (MOFs), een nieuwe categorie materialen, gebruikt kunnen worden om het splitsen van water te versnellen.
 3. Roel Wouters
  Roel schreef zijn scriptie ‘Am I my family’s keeper?’ voor zijn opleiding Geneeskunde CRU. Bij DNA-onderzoek bij kankerpatiënten om effectief de tumor te bestrijden, is er veel bijvangst: informatie over verhoogde risico’s op andere ziektes. Patiënten kunnen ervoor kiezen of ze deze resultaten willen horen. Dit heeft echter niet alleen impact op henzelf maar ook op hun familie. Roel onderzocht dit ethische dilemma.

Geldprijs en oorkonde

Beide prijzen worden op maandag 5 september in de Domkerk uitgereikt door rector magnificus Bert van der Zwaan. De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag van 1500 euro en een aandenken.

Meer informatie
Studentenprijzen