Nieuwe ronde Incluusion Traineeships

Springplank voor statushouders

Voor de nieuwe ronde van de Incluusion Traineeships kregen we maar liefst 80 aanmeldingen binnen. Momenteel zijn we druk bezig met de selectie van de beste kandidaten, zodat we daarna voor ongeveer 10 statushouders een geschikte werkplek kunnen zoeken binnen de UU.

Tijdens een Incluusion Traineeship gaat een statushouder 6-8 maanden bij de UU aan de slag om werkervaring op te doen in Nederland, het Nederlands te verbeteren, en zichzelf professioneel te ontwikkelen. Het traineeship is bedoeld als springplank naar een betaalde functie binnen of buiten de UU. Zo hebben een aantal van de huidige trainees een baan gevonden binnen de UU, maar ook bij bijvoorbeeld PepsiCo en een IT bedrijf.

Eerdere trainees werkten op uiteenlopende plaatsen binnen de UU: van een administratieve functie tot een wetenschappelijke positie. De werkplekken zijn net zo gevarieerd als de achtergrond en ervaring van de statushouders die zich bij ons aanmelden.

Wil je meer weten over de traineeships?

Ben je gelijk enthousiast of weet je een geschikte werkervaringsplek?

Drie trainees van de huidige ronde: Elif (heeft nu een baan bij de International Service Desk), Elias (begint aan een master aan de UU) en Ömer (heeft een baan bij PepsiCo).