Nieuwe aanpak Public Engagement Seed Fund

Eerste deadline: 5 juni

Deelnemers doen mee aan het klimaatcasino tijdens het betweter festival
Foto: Anna van Kooij

Het Public Engagement Seed Fund is bestemd voor wetenschappers werkzaam bij de Universiteit Utrecht of bij het UMC Utrecht om aanvragen in te dienen tot €10.000 voor public engagementactiviteiten met een breed publiek.

Voorheen werkten we ieder jaar met een voor- en najaars-call. In 2023 doen we dat anders: gedurende het jaar kun je als wetenschapper een aanvraag insturen. Elke 6 weken - met een pauze in de zomervakantie - worden binnengekomen aanvragen beoordeeld door de jury. Deadlines voor 2023 zijn:
 

  • Maandag 5 juni 2023

  • Maandag 21 augustus 2023

  • Woensdag 4 oktober 2023

  • Woensdag 15 november 2023

Focus op interactie

Een goede public engagementactiviteit kenmerkt zich door een heldere focus op een specifieke doelgroep, die in de context van jouw onderzoek(svraag) logisch of relevant is. Daarbij is interactie heel erg belangrijk en ligt de focus van de aanvraag op vragen, methoden, resultaten en opbrengsten van (jouw) wetenschappelijk onderzoek.

Ga naar het aanvraagformulier
Ga naar de beoordelingscriteria

Inspiratie en contact

Benieuwd naar Seed Fund voorgangers? In het najaar van 2022 ging het Seed Fund naar zeven onderzoekers. Voor inspirerende verhalen en ervaringen over public engagement is er het magazine In Beeld maar je kunt ook onze website bekijken. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Stephanie Helfferich, projectmanager Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC).