19 december 2019

StartupLeap gelanceerd

Nederlandse incubators gooien deuren open met gratis online programma

Elf incubators en ondernemersnetwerken gaan samenwerken onder de noemer StartupLeap, en bieden hiermee een gratis, door coaches ondersteund, online programma voor startende tech-ondernemers.

Naast incubator UtrechtInc en het Utrecht University Centre for Entrepreneurship (UtrechtCE) sluiten onder andere TechLeap, The Next Women (Amsterdam), ECE (Rotterdam), Novel T (Enschede), SBIC (Noordwijk), Braventures (Noord-Brabant), DutchSE, StartupUtrecht en Inqubator (Leeuwarden) zich aan bij StartupLeap, zo maakte het programma afgelopen maandag bekend. Hierdoor kan iedereen, ongeacht haar of zijn financiële situatie, drukke agenda of fysieke beperkingen, met de middelen en het netwerk van deze incubators een technologiebedrijf starten.

Begeleiding van gerenommeerde incubators en ervaren startup coaches

Jorg Kop, managing director van UtrechtInc: “Als je voor de eerste keer een tech-bedrijf op wil zetten, heeft een gerenommeerde incubator een enorme toegevoegde waarde. Deze zit echter niet op elke hoek van de straat. Het gratis online programma van StartupLeap biedt lessen van de beste sprekers, het verbindt deelnemers aan andere ondernemers en het brengt ze in contact met ervaren startup coaches en mentoren.”

Rianne Poot, programmamanager van UtrechtCE, vult aan: "Met StartupLeap krijgen studenten van de Universiteit Utrecht nog meer mogelijkheden om naast hun studie met eigen ideeën aan de slag te gaan."

Aanmelden

De eerste editie van het online programma start op 10 februari 2020 en duurt tien weken. Aanmelden is mogelijk tot 3 februari en deelname is gratis.