National walk-out 13 mei

Voor morgen, maandag 13 mei, is er een ‘national walk-out’ aangekondigd. Deze actie is bedoeld ter ondersteuning van het pro-Palestijnse protest en tegen politiegeweld. De actie houdt in dat studenten en medewerkers om 11:00 uur de collegezaal uit zullen lopen en zich om 12:00 uur verzamelen voor het Bestuursgebouw.

Studenten en medewerkers zijn vrij om al dan niet mee te doen aan dit landelijke initiatief. In overleg met de faculteiten zullen we bepalen hoe wordt omgegaan met de eventuele lesuitval en inhaalmogelijkheden. Hierover volgt nadere berichtgeving.

Zolang er vreedzaam gedemonstreerd wordt, staan we deze actie bij de UU uiteraard toe op het universiteitsterrein. We willen de veiligheid van al onze studenten en medewerkers kunnen blijven garanderen. Daarom zijn bijvoorbeeld gezichtsbedekkende kleding en kwetsende uitlatingen en/of handelingen niet toegestaan, net als het opwerpen van barricades of het bezetten van gebouwen of (binnen-)terreinen. Zie ook de Huisregels voor demonstraties bij de Universiteit Utrecht (pdf).

We doen een dringend beroep op iedereen om deze ‘national walk-out’ rustig te laten verlopen.

Met vriendelijke groet,

Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht

Anton Pijpers
Henk Kummeling
Margot van der Starre

Updates

We informeren je verder via uu.nl. Houd voor updates de pagina Demonstraties bij de UU in de gaten.  

Verder praten? Of heb je hulp nodig?

De Universiteit Utrecht zet zich in om iedereen te steunen die direct of indirect door deze gebeurtenissen wordt geraakt. We bieden onze studenten en medewerkers graag ondersteuning hierbij. Ben je student en zoek je informatie, advies of begeleiding, kijk dan op de pagina Bij wie kan ik terecht? om te zien bij wie je terecht kunt. Medewerkers die zich zorgen maken kunnen ondersteuning zoeken bij hun leidinggevende en Bedrijfsmaatschappelijk werk (intranet, inlog vereist).