13 december 2017

Edities van Volkskrant, Trouw en Het Parool gedigitaliseerd

Naoorlogse kranten nu online beschikbaar

Vanaf heden zijn alle edities uit de periode 1945-1995 van de Volkskrant, Trouw en Het Parool online in te zien.

In totaal zijn er bijna één miljoen krantenpagina's van de naoorlogse uitgaven van de Volkskrant, Trouw en Het Parool gedigitaliseerd. In Delpher bekijkt u het gehele overzicht van deze gedigitaliseerde kranten.

Delpher: digitalisering historische kranten

De website Delpher is ontwikkeld om historische bronnen beschikbaar te te stellen voor een groot publiek. De site is het product van een samenwerking van de KB en Nederlandse universiteitsbibliotheken, waaronder de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Er staan ruim 60 miljoen pagina’s uit boeken, kranten en tijdschriften op en er worden continu nieuwe collecties aan toegevoegd. Delpher is hierdoor een onmisbare bron geworden voor wetenschappelijke onderzoekers, docenten, studenten, journalisten enzovoorts.

De Volkskrant gedigitaliseerd in Delpher Trouw gedigitaliseerd Het Parool gedigitaliseerd