Interviewserie met alumni over hun bijdrage aan de wereld van morgen

Morgen maken we samen met alumni

De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht vieren dit jaar 385 jaar wetenschap. Dat doen we onder de noemer 'Morgen maken we samen.' Klinkt logisch, nietwaar? Een betere wereld kunnen we immers alleen verwezenlijken door onze krachten te bundelen. En daar blijken onze Utrechtse alumni bijzonder goed in te zijn. In dit lustrumjaar gaan we in gesprek met alumni over hoe zij de toekomst voor zich zien en met wie zij daar ontzettend hard aan werken.

Samenwerken

De alumni die aan bod komen zijn werkzaam in uiteenlopende werkvelden. Toch hebben ze allemaal een ding met elkaar gemeen. Of ze nu de slachtoffers van de toeslagenaffaire bijstaan, werken aan wereldwijde toegang tot geneesmiddelen, of podia oprichten voor Utrechtse amateurkunstenaars: allemaal zijn ze bezig met het beter maken van ‘de wereld van morgen’. En dat doen ze door samen te werken met anderen.

Een grote zaak als de toeslagenaffaire onderstreept het belang van samenwerken

Eva González Pérez
(Nederlands Recht, 2000)

Interviewserie

In de interviewserie vertellen alumni wat hun wens is voor morgen, met wie ze samenwerken om dit te bereiken, en welke rol de Universiteit Utrecht speelt in hun missie. Alle verhalen zijn te lezen op de website Alumni over morgen, die tijdens het lustrumjaar wordt aangevuld met nieuwe interviews en video’s. Een selectie van de verhalen kun je dit jaar ook lezen in alumnimagazine Illuster.

Later dit jaar zijn de verhalen te zien in een fysieke tentoonstelling in Utrecht. Exacte data hiervoor hangen af van de coronamaatregelen en zullen te vinden zijn op onze website.

Lustrum

Vanwege de coronamaatregelen verloopt de 385e verjaardag van onze universiteit net wat anders dan normaal. Toch vinden we het belangrijk om 385 jaar wetenschap in Utrecht op gepaste en veilige wijze te vieren met studenten, alumni, medewerkers en Utrechters. Kijk op de lustrumwebsite voor een overzicht van alles wat we dit jaar doen.

Alumni

De UU is trots op al haar afgestudeerden en investeert daarom in het betrekken en verbinden van alumni met de universiteit en met elkaar. Dat doen we op verschillende manieren: via alumnimagazine Illuster, alumni-evenementen in binnen- en buitenland, en door met alumni samen te werken in onderwijs en onderzoek. Ook kiezen steeds meer alumni ervoor opnieuw onderwijs te volgen bij hun alma mater via het programma van Onderwijs voor Professionals.

Benieuwd naar wat de Universiteit Utrecht je allemaal te bieden heeft als je bent afgestudeerd? Kijk op uu.nl/alumni of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.

Lustrum 2021